Red Dot Design Award winner 2016 press release

Whaleboat C23 wint Red Dot Design Award

PD2016_RD+design_whitebg_340

 

Kunstenaar en botenbouwer Koen de Gezelle won de prestigieuze designprijs met zijn carbon zee-roeiboot ‘C23’. Een unieke prestatie in een wedstrijd die doorgaans door gerenommeerde ontwerpbureaus of grote bedrijven gewonnen wordt. De C23 is de culminatie van jaren ontwikkeling, verschillende prototypes, en het steeds verfijnen van de technische aspecten en het design van de boot. Zijn volgende project staat al klaar: een roeiboot volledig uit biocomposiet.

Het jongste Red Dot-product springt niet alleen in het oog omwille van het strakke design en de gedetailleerde afwerking; de technische aspecten ervan zijn minstens even indrukwekkend. Met haar 90 kg is de C23 minstens 60 kg lichter dan de doorsnee roeiboot. Het volledig geïntegreerde dek beperkt waterinname bij terugkeer door de branding tot 2.200 liter, de zitjes zijn verstelbaar waardoor zowel punt- als koppelroeien mogelijk is en voor langere tochten schakel je de elektrische motor in.

De C23 wordt op bestelling gemaakt, en op maat. Naast privépersonen zijn ook bedrijven geïnteresseerd in het vaartuig. De Gezelle: “Kenners zijn laaiend enthousiast over de C23, nu is het kwestie van de juiste zakelijke partner te vinden om dit verhaal te kunnen verderzetten.”

beeldmateriaal: https://www.c23.be/media/

 

De Red Dot ‘Product Design’ Awards worden sinds 1955 georganiseerd door Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Met dit jaar meer dan 5.000 producten uit 57 landen is het een van de meest gerespecteerde designwedstrijden ter wereld. Bedrijven en designers dingen elk jaar naar de begeerde ‘Red Dot’; de erkenning van uitstekend design en kwaliteit.

Red Dot Awards

 

 

Contactgegevens
Koen de Gezelle
Eigenaar Whaleboat en ontwerper C23
koen.degezelle@telenet.be
+32 477 877 237

facebook.com/whaleboat

www.whaleboat.be